Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα

Υπό το βάρος του ενεργειακού κλάδου οι ευρωαγορές

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον ενεργειακό κλάδο να ασκεί σημαντικές πιέσεις λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Eurostat: Στο 25,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Στο 25,9% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση από το 26,1% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Με απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Με απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, με τον ενεργειακό κλάδο να ασκεί σημαντικές πιέσεις εξαιτίας της πτώσης του πετρελαίου.

Σε «ασφαλή» επίπεδα αναρριχάται το Χ.Α.

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς διαφαίνεται όλο και πιο έντονα η προοπτική της παράτασης του προγράμματος προσαρμογής, εξέλιξη που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι τιμές των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρήσουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της νομισματικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ευρωζώνη: Στο 0,3% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

πριν από 45 λεπτά 28 δευτερόλεπτα
Νέα πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, εγείροντας νέες ανησυχίες για τις προοπτικές του δείκτη την ώρα που οι τιμές ενέργειας μειώνονται σημαντικά.

Ζητεί μέτρα από την Αθήνα ο Μοσκοβισί

πριν από 45 λεπτά 29 δευτερόλεπτα
Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να επιστρέψει η τρόικα το συντομότερο στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος, ζήτησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Handelsblatt: Πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους

πριν από 45 λεπτά 29 δευτερόλεπτα
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά μέσω μιας «πιστωτικής γραμμής με ενισχυμένους όρους», αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σόιμπλε: Πρέπει να σεβόμαστε τους δημοσιονομικούς κανόνες

πριν από 45 λεπτά 29 δευτερόλεπτα
Σεβασμό των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ένα έμμεσο μήνυμά του προς τη Γαλλία στην οποία δόθηκε περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. 

Πτώση 0,9% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

πριν από 45 λεπτά 29 δευτερόλεπτα
Μείωση 0,9% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2014, έναντι μείωσης 1,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2013 προς το 2012.

Περιορίζονται οι απώλειες στο ευρώ

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με τις αγορές να τοποθετούνται με την προοπτική να αναληφθούν νέες δράσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά την συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.

Μειώθηκε κατά 0,9% ο τζίρος στο λιανεμπόριο

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Μείωση 0,9% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο τον Σεπτέμβριο του 2014, έναντι του Σεπτεμβρίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2014 σημείωσε μείωση 3,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ιταλία: Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε τον Οκτώβριο η ανεργία στην Ιταλία, καθώς οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν σε προσλήψεις εν μέσω της μεγαλύτερης σε διάρκεια ύφεσης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ανάπτυξη 1,6% στο γ' τρίμηνο

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,6% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη Δούρος Α.Ε.

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Δούρος Α.Ε., από σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014, και για μέγιστο διάστημα 10 ημερών, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Γιούνκερ: Δεν θα επιβάλω κυρώσεις σε Γαλλία και Ιταλία

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
«Δεν θα επιβάλω κυρώσεις σε Γαλλία και Ιταλία, γιατί δεν είμαι ένας γραφειοκράτης και οι χώρες αυτές, παράλληλα, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

Αλβανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2015

πριν από 2 ώρες 45 λεπτά
Με 81 ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά, η αλβανική βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος προβλέπει δαπάνες 475 εκατ. λεκ και έσοδα 415 εκατ. λεκ.

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

πριν από 5 ώρες 32 δευτερόλεπτα
Πιέσεις δέχονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον ενεργειακό κλάδο να μετατρέπεται σε "βαρίδι" των αγορών μετά την πτώση του πετρελαίου. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την ερχόμενη εβδομάδα.

ΟΠΑΠ: Αναβαθμίζει τη σύσταση σε «buy» η UBS

πριν από 5 ώρες 32 δευτερόλεπτα
Σε σημερινή ανάλυσή του, μετά το conference call των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ΟΠΑΠ με τους επενδυτές, ο επενδυτικό οίκος UBS αναβάθμισε σε buy τη μετοχή της εταιρείας.

Σε χαμηλό έτους ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία

πριν από 5 ώρες 32 δευτερόλεπτα
Σε χαμηλό έτους επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία, ως αποτέλεσμα των μειωμένων τιμών πετρελαίου και της αδύναμης εγχώριας ζήτησης, καθιστώντας ακόμη πιο αμφίβολη την επίτευξη του στόχου της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό στο 2%.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: