Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 2 ώρες 12 λεπτά

Έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών ζήτησε η ελληνική πλευρά στο Παρίσι

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Η ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην οικονομία όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αναγνωρίστηκαν από την τρόικα, τέθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης των δύο πλευρών στο Παρίσι.

ΥΠΑΑΝ: Πρόστιμα άνω των 200.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τον Αύγουστο

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Πρόστιμα ύψους 217.800 ευρώ για 146 παραβάσεις επέβαλε τον Αύγουστο το υπουργείο Ανάπτυξης τον Αύγουστο έπειτα από ελέγχους σε 555 επιχειρήσεις. Η παραβατικότητα εντοπίζεται τόσο στο οργανωμένο εμπόριο όσο και στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.

Αύξηση 23% της επιβατικής κίνησης στο Ελ. Βενιζέλος τον Αύγουστο

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Αύξηση της τάξης του 23% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Αύγουστο στη διάρκεια του οποίου διακινήθηκαν 1,8 εκατ. ταξιδιώτες.

Στάση αναμονής τήρησαν οι ευρωαγορές

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Στάση αναμονής τήρησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διαγνώσουν τις προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις τους στην οικονομία, μέσα από διάφορες δηλώσεις των αξιωματούχων.

ΔΝΤ: Η Ουκρανία θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Η Ουκρανία ίσως χρειαστεί επιπλέον 19 δισ. δολάρια ως πρόσθετα κεφάλαια εφόσον οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αποσχιστές στα ανατολικά της χώρας συνεχιστούν το 2015 προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γκ. Χαρδούβελης: Θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη της ελληνικής αποστολής με εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

Υπέκυψε στις τραπεζικές πιέσεις το Χ.Α.

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Συνεδρίαση με δύο πρόσωπα ήταν η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να χαλάει το κλίμα την τελευταία ώρα και να καθορίζει το τελικό αρνητικό πρόσημο.

Πρόσθετα μέτρα ανακούφισης για αγρότες θα εξετάσει την Παρασκευή η Ε.Ε.

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Στη λήψη πρόσθετων μέτρων ανακούφισης των αγροτών από τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης σε πολλά γεωργικά προϊόντα της ΕΕ προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Απροθυμία για επενδύσεις των βιομηχάνων Β. Ελλάδας καταγράφει έρευνα

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Μείωση τζίρου, εξαγωγών και αριθμού εργαζομένων προβλέπει για το 2014 σε σχέση με πέρυσι, μία στις δύο βορειοελλαδικές βιομηχανίες (ποσοστό 52%), ενώ πάνω από έξι στις δέκα (65%) δεν προτίθενται να κάνουν επενδύσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Πλήρη απαγόρευση δανεισμού ρωσικών δημόσιων εταιρειών εξετάζει η Ε.Ε.

πριν από 2 ώρες 12 λεπτά
Το ενδεχόμενο να διευρύνει την απαγόρευση του δανεισμού και της άντλησης κεφαλαίων από την Ευρώπη σε δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας πέρα από τις τράπεζες, για τις οποίες ήδη ισχύει καθώς και την επιβολή απαγόρευσης στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να εισέρχεται στην ΕΕ εξετάζει η Ένωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

CNBC: «Επιστρέφει στα θρανία» η Ελλάδα

πριν από 4 ώρες 28 λεπτά
Για «επιστροφή της Ελλάδας στα θρανία» κάνει λόγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αναφερόμενο στις συνομιλίες που ξεκινά σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα στο Παρίσι.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η Wall Street

πριν από 4 ώρες 28 λεπτά
Μικτές είναι οι τάσεις που επικρατούν στους αμερικανικούς δείκτες, με το κλίμα να παραμένει εύθραυστο καθώς οι επενδυτές να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο Παρίσι η ελληνική αποστολή για τις συζητήσεις με την τρόικα

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Θέματα του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να εξεταστούν σήμερα, πρώτη μέρα των συζητήσεων της ελληνικής αποστολής με την τρόικα, στο Παρίσι. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, που δεν βρίσκονται εντός του κτηρίου του Οργανισμού, αλλά στη λεγόμενη «Βίλα Σαϊντ», στο 16° διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς από τον Πρωθυπουργό

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Άμεση μείωση της φορολογίας και του κόστους δανεισμού, καθώς και υποστήριξη επειγόντως της παραγωγής ελληνικών προϊόντων και οι εξαγωγές, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου, ζητούν -μεταξύ άλλων- οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, που συναντήθηκαν, στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

ΠΣΕ: Σημαντική διευκόλυνση εξαγωγών με το νέο ν/σ

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Ως σημαντικό βήμα προόδου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των εξαγωγικών διαδικασιών χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.

Tagesspiegel: Τυχερά παιχνίδια κατά της κρίσης

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Στην κατασκευή καζίνο στην Κύπρο αναφέρεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tagesspiegel, εκτιμώντας πως η κίνηση αυτή «θα αναζωπυρώσει και πάλι την οικονομία του νησιού και θα προσελκύσει παίκτες από όλο τον κόσμο».

Νευρικότητα και μεταβλητότητα στις ευρωαγορές

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την αβεβαιότητα τους σχετικά με τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στην οικονομία.

Ανθ. Θωμόπουλος: Ανάγκη αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους

πριν από 6 ώρες 42 λεπτά
Ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη, «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος.

Handelsblatt: Οι αγορές γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ

πριν από 8 ώρες 43 λεπτά
Η υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου θα συνεχισθεί και η τάση αυτή θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, εκτιμούν οι αναλυτές, παραπέμποντας στην αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να ανακάμψει.

Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

πριν από 8 ώρες 43 λεπτά
Με κέρδη κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, αναμένοντας θετικά τα στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: