Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 22 λεπτά 34 δευτερόλεπτα

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων οι ευρωαγορές

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν τις συναλλαγές σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να αποτιμά αρνητικά αφενός τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται και αφετέρου την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία ασκεί πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο.

Μαίνεται η διαμάχη για την πολιτική της λιτότητας

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Η ανοιχτή αμφισβήτηση της πολιτικής της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την οποία η Γερμανία θεωρεί πρότυπο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάζει το Βερολίνο να υιοθετεί τελευταία μια όλο και πιο αμυντική στάση.

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Credit Suisse

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα (1,07 δισ. δολ.) τα κέρδη της Credit Suisse το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% στα 6,54 δισ. φράγκα.

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα των stress tests

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Από τον Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναλαμβάνει την εποπτεία των μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης. Προηγουμένως, όμως, θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests, τα οποία αναμένονται με ενδιαφέρον.

Market Beat: Το διεθνές κλίμα βάρυνε και η συσσώρευση είναι η προτιμότερη ισορροπία

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Οι επενδυτές στο ΧΑ σταμάτησαν να επιμένουν αγοραστικά για τις μετοχές των τραπεζών χθες, μετά από φήμες που ήθελαν να αποτύχουν στα stress  tests, που θα παρουσιαστούν επίσημα την Κυριακή, τρεις Ελληνικές Τράπεζες, τρεις Ιταλικές που εξειδικεύονται στα δάνεια, δυο Αυστριακές καθώς και από μια τράπεζα από την Κύπρο το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

Πτώση στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Πτώση σημείωσαν οι ιαπωνικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς η μικρή επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα δεν κατάφερε να μετριάσει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Flexopack: Ίδρυση νέας εταιρείας στην Κύπρο

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Στην ίδρυση νέας εταιρείας με την επωνυμία Flexopack International Limited και με έδρα την Λάρνακα της Κύπρου προχώρησε η Flexopack, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την περαιτέρω διεύρυνση του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής και διανομής των προϊόντων της.

Παράγωγα: Επέμειναν στην μετριοπαθή απαισιοδοξία τους οι traders

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Η αγορά είχε εισέλθει σύμφωνα με παρατηρήσεις μας χθες σε μια ζώνη τιμών που ήταν πιθανό να λειτουργήσουν ως αντίσταση.

ΧΑ: Το διεθνές κλίμα βάρυνε ταυτόχρονα με την εξάντληση της ανοδικής ορμής στην Αθήνα

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Οι επενδυτές στο ΧΑ σταμάτησαν να επιμένουν αγοραστικά για τις μετοχές των τραπεζών χθες, μετά από φήμες που ήθελαν να αποτύχουν στα stress tests, που θα παρουσιαστούν επίσημα την Κυριακή, τρεις ελληνικές τράπεζες, τρεις ιταλικές που εξειδικεύονται στα δάνεια, δυο αυστριακές καθώς και από μια τράπεζα από την Κύπρο το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

Βρυξέλλες: Η οικονομία κυρίαρχο θέμα της Συνόδου Κορυφής

πριν από 22 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές και η αντιμετώπιση του ιού Έμπολα θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των οποίων θα ακολουθήσει η Σύνοδος των χωρών της Ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τόνωση της ανάπτυξης.

Γνώμη: Εχουμε και την τρόικα

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Κάθε φορά που φεύγει η τρόικα από την Αθήνα ακούγεται ένα μακρόσυρτο «ουφ» από την κυβέρνηση.

Σοφόν... το ασαφές: Προθέσεις διαμορφώνουν ψυχολογία

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
* Στα παράγωγα από την Παρασκευή στοιχημάτιζαν μέσα από τις συναλλαγές των ΣΜΕ του 25άρη, που είναι τα ακριβότερα παράγωγα προϊόντα, σε πτώση του δείκτη και χρειάστηκε να περιμένουν ως την Τετάρτη, για να επιβεβαιωθούν μερικώς.

Ψίθυροι: Τιμές - στόχοι για βαριά χαρτιά

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
- Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 9,6 από 14 ευρώ θέτει η Woods σε έκθεσή της, διατηρώντας ωστόσο σύσταση «buy» Η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με τις χαμηλότερες ταμειακές ροές της ΔΕΗ, καθώς έχει επιδεινωθεί η ικανότητα της εταιρείας να εισπράττει τις οφειλές καταναλωτών, τάση που ο οίκος θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες.

Την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για το θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, από 72 έως 100 δόσεις, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Πώς θα χορηγηθούν οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ - όλη η απόφαση και τα έντυπα

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο φορολογούμενος για να λάβει τις εκπτώσεις που προβλέπει ο νόμος του ΕΝΦΙΑ περιγράφει απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ.

Kατοχύρωση κερδών στη Wall Street

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των χθεσινών σημαντικών κερδών τους.

Ισχυρές απώλειες για χρυσό και αργό

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Διόρθωσε σήμερα ο χρυσός, μετά από δύο ημέρες ανόδου, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών.

Η μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω φωτοβολταϊκών στη συνάντηση ΥΠΕΚΑ - Ξενοδόχων

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Η μείωση του ενεργειακού κόστους των ξενοδοχείων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ξεπερνώντας την ενδοσυνεδριακή νευρικότητα, με την αγορά να επηρεάζεται από την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, προκαλώντας ενίοτε αντίρροπες δυνάμεις στους δείκτες.

ΕΥ: Ενισχύονται οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στις μεσαίες επιχειρήσεις

πριν από 2 ώρες 37 λεπτά
Σημαντική αύξηση στον αριθμό των συμφωνιών για Συγχωνεύσεις και Εξαγορές (Σ&Ε) στα προ κρίσης επίπεδα του 2006, μετά από μια 5ετή κάμψη εκτιμάται ότι θα σημειωθεί διεθνώς στους επόμενους δώδεκα μήνες σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ «Global Capital Confidence Barometer», η οποία αποτυπώνει τις απόψεις 1.600 ανώτατων στελεχών σε περισσότερες από 60 χώρες.  

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: