Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 2 λεπτά 33 δευτερόλεπτα

Στα περσινά επίπεδα οι επιδόσεις εξαμήνου 2016 για τη Σωληνουργεία Κορίνθου

πριν από 2 λεπτά 33 δευτερόλεπτα
Με τζίρο και κερδοφορία στα περσινά επίπεδα ολοκληρώθηκε το α’εξάμηνο 2016 για τον όμιλο Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρεία Συμμετοχών. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 χαρακτηρίστηκε από τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καθυστέρηση ή αναβολή στην υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων σε παγκόσμια επίπεδο.

Οι διαπραγματεύσεις για την TTIP συνεχίζονται, διαβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

πριν από 2 λεπτά 33 δευτερόλεπτα
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) με την Ευρώπη, παρά τις γαλλικές επιφυλάξεις, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ειδικού απεσταλμένου της Ουάσινγκτον για το εξωτερικό εμπόριο, Μάικλ Φρόμαν.

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, εξαίρεση το Λονδίνο

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Θετικά πρόσημα εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τις βρετανικές μετοχές να αποτελούν τη μοναδική «παραφωνία» εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στον κλάδο των μετάλλων.

Προμέρισμα από τον ΟΠΑΠ

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2016 ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 406.542 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Μετά την παρακράτηση οι μέτοχοι  θα λάβουν καθαρό ποσό 0,102 ευρώ ανά μετοχή.

Παράγωγα: Η δυναμική του 25άρη κόντρα στις δυσοίωνες προσδοκίες, μείωσε το τζίρο

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Την Τρίτη 30/8, με τα χρηματιστήρια του ευρώ σε άνοδο που διατηρήθηκε ως το τέλος, οι θεσμικοί στο Χ.Α. έδωσαν στον 25άρη ανοδική πορεία.

Μειωμένος τζίρος για τα Ελληνικά Καλώδια στο εξάμηνο

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Στις διαφοροποιήσεις του προϊοντικού μείγματος λόγω των διαφορετικών συμβολαίων που εκτελούνταν κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων καθώς και στη ζημιά από το αποτέλεσμα μετάλλου οφείλεται η επιδείνωση των αποτελεσμάτων α’εξαμήνου 2016 της Ελληνικά Καλώδια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τρεις προτάσεις της ΕΣΕΕ για βελτίωση του κλίματος στην αγορά

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς την κυβέρνηση εν όψει της ΔΕΘ, για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά, παρουσίασαν την Τρίτη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρανίκας. 

Άνοδος στις αγορές της Ευρώπης, στο Χ.Α. πάλι… σεμνά, ορίστηκε στο +0,48%

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Στη δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας οι θεσμικοί με ανεβασμένο συναλλακτικό ενδιαφέρον αποφάσισαν μετά από μάχες διαρκείας, ότι η αγορά θα σταματούσε τη κάθοδο, μετά από τρεις στη σειρά πτωτικές συνόδους.

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον Όμιλο Πειραιώς

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Επιστροφή στην κερδοφορία, βελτίωση της ρευστότητας και συνέχιση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Fourlis: Αυξημένες πωλήσεις το α’ εξάμηνο 2016

πριν από 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα
Αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψε ο όμιλος Fourlis, το πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Διπλό «χτύπημα» στις tax free αγορές

πριν από 2 ώρες 17 λεπτά
Μόνο με ένα… ντεμαράζ θα μπορούσε να κερδίσει τη φετινή «κούρσα» η αγορά tax free shopping (αγορές με επιστροφή ΦΠΑ), που ύστερα από ένα ανοδικό σερί που οδήγησε σε μια «χρυσή» διετία 2014/2015 με σωρευτική ανάπτυξη σχεδόν 40%, στο επτάμηνο του 2016 καταγράφει πτώση 18,54% οφειλόμενη κυρίως στη μείωση των δαπανών των ξένων καταναλωτών και στην απότομη πτώση του μεριδίου των Κινέζων (31,29% στο επτάμηνο του 2016 από 45,5% στα τέλη του 2015).

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles στηρίζει τους σεισμοπαθείς της Ιταλίας

πριν από 2 ώρες 17 λεπτά
Προκειμένου να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) συμμετέχει ουσιαστικά στην προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών αρωγής στους πληγέντες.

Γ. Δραγασάκης: Σε φάση σταθεροποίησης η οικονομία

πριν από 2 ώρες 17 λεπτά
Η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατόπιν της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

πριν από 2 ώρες 17 λεπτά
Με οριακές μεταβολές εκκινούν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Apple.

Στρατηγικό deal Αφοί Χιωτάκη - Impala Invest

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Στρατηγική συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, απέκτησε η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV.

Η απόφαση της Κομισιόν για την Apple

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξίωση αναδρομικών φόρων, ύψους έως 13 δισ. ευρώ, από την Apple.

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών, στο Μόναχο

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Ιδιαίτερα δυναμική αναμένεται η παρουσία της Ελλάδας στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD & LIFE 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, στο Μόναχο.

Φίσερ: «Κλειδί» για την αύξηση των επιτοκίων, η πορεία της οικονομίας

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Η αύξηση των επιτοκίων της Fed θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Στάνλεϊ Φίσερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

ΗΠΑ: Πλήγμα για τις ξένες επενδύσεις η απόφαση της Ε.Ε. για την Apple

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
H απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών θα μπορούσε να πλήξει τις ξένες επενδύσεις, επισήμανε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Κομισιόν για την αξίωση αναδρομικών φόρων έως 13 δισ. ευρώ από την Apple.

Χ.Α.: Με άνοδο στις διεθνείς αγορές, οι γενικευμένες πιέσεις έγιναν αγοραστική διάθεση

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν αρχικά με άνοδο που στη συνέχεια μεγάλωσε αφού οι προσδοκίες για τις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο συνάντησαν τις δεύτερες και συνήθως πιο ψύχραιμες δεύτερες σκέψεις των επενδυτών.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: