Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 53 λεπτά

Υποβάθμισε και ο Fitch το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, κρίνοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας», όπως αναφέρει ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Sell off στη Wall Street

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Ένα μίνι sell off υπήρξε σήμερα στους αμερικανικούς δείκτες, δεχόμενοι πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Exxon Mobil και της Whole Foods Market.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν χρυσός και αργό

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν χρυσός και πετρέλαιο, καθώς η άνοδος του δολαρίου συνεχίζει να πλήττει την ελκυστικότητα τους.

Ιταλία: Η Κίνα αγόρασε μέρος του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Συμφωνία για την πώληση μέρους του ιταλικού δικτύου διανομής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε κινεζική επιχείρηση υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη.

«Εισαγόμενες» απώλειες στο Χ.Α.

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Οι διεθνείς ανησυχίες και αναταραχές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν «απρόσβλητο» το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε σήμερα με σημαντικές απώλειες χάνοντας εξίσου σημαντικές στηρίξεις.

ΥΠΟΙΚ: Ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί προϋπολογισμοί για τους ΟΤΑ

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς οφείλουν να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2015, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές για πέντε ρωσικές τράπεζες

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Την απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές αγορές, για πέντε μεγάλες ρωσικές τράπεζες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Ρωσία, εξαιτίας της δράσης της στην ουκρανική κρίση.

ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτική προσφορά για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Δεσμευτική προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια υπέβαλε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ η Ένωση Προσώπων «Intralot (SPV No. 1) Limited» και «Intralot (SPV No.2) Limited».

Τιτάν: Επιστροφή στην κερδοφορία το α' εξάμηνο

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Σε καθαρή κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος Τιτάν το πρώτο εξάμηνο του 2014, μετά από τρία συνεχόμενα εξάμηνα ζημιών.

ΧΑ: Συνεχίστηκε η νευρικότητα, με πτώση στο ΧΑ και τις ξένες αγορές

πριν από 1 ώρα 53 λεπτά
Στο χρηματιστήριο της Αθήνας η διαπραγμάτευση του 25άρη άρχισε με πτωτική δυναμική που δεν αναιρέθηκε ποτέ και το μέγιστο  για τον 25άρη στις 383,25, ήταν η τιμή ανοίγματος που αντιστοιχεί σε μικρό καθοδικό χάσμα λίγο πάνω από μισή μονάδα.

Ρωσία: Διακοπή εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία

πριν από 4 ώρες 8 λεπτά
Στη διακοπή των εισαγωγών σόγιας, σογιάλευρου και ελαιοκράμβης από την Ουκρανία προχωρά από την 1η Αυγούστου η Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της χώρας.

Ρωσία: Επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές ελληνικών φρούτων;

πριν από 4 ώρες 8 λεπτά
Η Ρωσία μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότητα αυτές να αφορούν και την εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street

πριν από 4 ώρες 8 λεπτά
Με σημαντικές απώλειες κινούνται, τελευταία ημέρα του μήνα, οι αμερικανικοί δείκτες, δεχόμενοι πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Exxon Mobil και της Whole Foods Market.

Eurobank: Οι αγορές αξιολογούν θετικά την πρόοδο της οικονομίας

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Η σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς των ομολόγων και των Προθεσμιακών Συμβολαίων Ανταλλαγής Πιστωτικού Κινδύνου (CDS) δείχνουν ότι οι αγορές εξακολουθούν να αξιολογούν θετικά την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Eurobank.

Αυξήσεις λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών σκαφών

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Αυξήσεις των λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών σκαφών προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και του υπουργείου Οικονομικών, η οποία, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας, καταργεί τις μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, που αποστερούσαν μία σημαντική πηγή εσόδων από τα Λιμενικά Ταμεία ή Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

ΚΕΠΕ: Ανάπτυξη 0,6% το 2014

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Στο 0,6% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ.

ΠΣΕ: «Καμπανάκι» για τις εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Την έντονη ανησυχία του για πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές από το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την Ε.Ε. διατυπώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Με σταθερή καθοδική τάση το Χ.Α. συντονίζεται με τις αγορές την Eυρωζώνη

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Aπό το πρωί στο σχόλιο των παραγώγων σημειώσαμε την πιθανότητα να εμφανιστεί σήμερα σταθεροποιητική δυναμική λόγω τέλους του μήνα, αν δεν συνεχίζονταν οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές.

Παράγωγα: Βασικό χαρακτηριστικό η παρακολούθηση της καθόδου

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Η σημερινή δυναμική στο Χ.Α. είναι διαφορετική από της προηγούμενης συνεδρίας, προς το χειρότερο, ως προς την πορεία των τιμών. 

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας

πριν από 8 ώρες 23 λεπτά
Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, που αφορά σε γαλακτοπαραγωγούς των Νομών Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Δελφοί Α.Ε.».

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: