Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 29 λεπτά

Διορισμός νέου μη εκτελεστικού μέλους στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Τον διορισμό του κ. Radovan Jelasity ως νέου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ηλία Καρακίτσου, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από πρόταση της Επιτροπής Επιλογής και απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Συμφωνία για ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ληξιπρόθεσμα

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
«Έκλεισαν τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες», δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πέρας της συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Έρευνα ΕΚΤ: Τι προβλέπεται για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης φέτος και ελαφρώς χαμηλότερο το 2018 και πιο μακροπρόθεσμα προβλέπουν εμπειρογνώμονες χρηματοπιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων, όπως προκύπτει από έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Survey of Professional Forecasters, SPF) για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Δικαιωμένος 1 στους 3 φορολογούμενους

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Τη σημαντική αύξηση του ποσοστού των ενδικοφανών προσφυγών των φορολογουμένων που γίνονται αποδεκτές από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, με αποτέλεσμα οι φόροι και τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες να διαγράφονται ολοσχερώς ή να μειώνονται, αποτυπώνουν τα επίσημα στοιχεία για τις επιδόσεις της ΔΕΔ, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πλεόνασμα 1,8 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Πλεόνασμα 1,8 δισ ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Το πλεόνασμα είναι μικρότερο κατά 379 εκατ. ευρώ από εκείνο του Αυγούστου του 2015, λόγω του περιορισμού του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών και της επιδείνωσης των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Σήμερα είναι η καταληκτική ημέρα για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, μετά από δύο παρατάσεις.

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση του ευρώ και τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών.

Γιατί η Ελλάδα χάνει το «στοίχημα» της ανταγωνιστικότητας

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Οι υψηλοί φόροι και κυρίως η αντιπαραγωγική δαπάνη των εσόδων καθηλώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδα που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάκαμψη. Η Ελλάδα βρίσκεται σαφώς κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο ως προς την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και εμφανίζεται ιδιαίτερα αρτηριοσκληρωτική στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου - θεσμών

πριν από 1 ώρα 29 λεπτά
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη β' αξιολόγηση. Αρχικά θα συζητηθεί το νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ αμέσως μετά στο τραπέζι θα τεθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κλείσιμο με πτώση στο Τόκιο

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Με πτώση 0,30% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, στο τέλος μιας συνεδρίασης που σημαδεύτηκε από την πτώση της μετοχής της Nintendo.

Market beat: Πιθανή αποτύπωση της εύνοιας Ντράγκι στην υπόθεση του ελληνικού χρέους

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Η στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ βάσει των δηλώσεων του επικεφαλής της είναι υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής πλευράς, υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσης την οικονομίας. Έστω και με χαμηλούς τζίρους και με μικρά βήματα ο μέσος όρος του ΧΑ με διαφορετικούς στυλοβάτες κινείται προς το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων μετά από τρίμηνη παραμονή σταθερά κάτω από τις 585.

Παράγωγα: Αισιόδοξα αναμένουν το φινάλε της εβδομάδας εκπνοής

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Δεν το συζητάμε πλέον η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο ΧΑ είναι ίδια με εκείνη που εμφανίζουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα οι θεσμικοί ανάλογα με τη μετάφραση που κάνουν στην εικόνα του ταμπλό μεγάλων αγορών του ευρώ ενισχύουν θέσεις οι ξεπουλάνε με ορίζοντα των κινήσεων αυτών εξαιρετικά βραχύ.

Χ.Α.: Τελειώνει μια ανοδική εβδομάδα με το ΓΔ να έρπει προς τις 600 μονάδες

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Τελικά ο σούπερ Μάριο κατάφερε να κρατήσει αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά να αφήσει περιθώρια για συνέχεια στην πολιτική χαλάρωσης, που θεωρεί ακόμα απαραίτητη για να υπάρξουν ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Ποιοι μπήκαν στον νέο «κύκλο» των άγονων γραμμών

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για τα μισθώματα των ακτοπλοϊκών άγονων γραμμών για τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρεμιέρα διαπραγματεύσεων για τη β' αξιολόγηση

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Με το υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων, αρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση. Όπως έχει διαμηνύσει το οικονομικό επιτελείο, η αξιολόγηση πρέπει να έχει κλείσει έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σοφόν... το ασαφές: Κόπι-πάστε η διάθεση για ρίσκο

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
* Δεν το συζητάμε πλέον, η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο Χ.Α. είναι, κόπι - πάστε, ίδια με εκείνη που εμφανίζουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη.

Ψίθυροι: Προς διαπραγμάτευση οι ομολογίες της Forthnet A.E.

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α. 233.748.933 ονομαστικών ομολογιών της Forthnet A.E. ενέκρινε η Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου.

PwC για αγορά κατοικίας: Χρειάζονται μέτρα ενθάρρυνσης της ζήτησης

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Η ελληνική αγορά κατοικίας θα ανακάμψει βραδύτερα από την ελληνική οικονομία αν δεν ληφθούν μέτρα ενθάρρυνσης της ζήτησης και μείωσης της υπερπροσφοράς, εκτιμά μελέτη της PwC.

Επίτιμος διδάκτορας ο Β. Κορκίδης

πριν από 3 ώρες 44 λεπτά
Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, ανακηρύχθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: