Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 33 λεπτά 39 δευτερόλεπτα

ΗΠΑ: Άλμα 2,6% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών

πριν από 33 λεπτά 40 δευτερόλεπτα
Άλμα 2,6% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως υπολογιστές και αεροσκάφη, στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, υποδηλώνοντας ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών.

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για το υπαίθριο εμπόριο

πριν από 33 λεπτά 40 δευτερόλεπτα
Τις προτάσεις της προς τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο δημοσιοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξετασθούν εν όψει και της σχετικής συζήτησης στην Βουλή.

ΔΕΗ: Πρόβλεψη για «ελαφρώς μειωμένα» έσοδα και EBITDA

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Ελαφρώς μειωμένα έσοδα σε σύγκριση με πέρυσι αναμένει η ΔΕΗ για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, βάσει προκαταρκτικών εσωτερικών εκτιμήσεων της διοίκησης.

Σε ρυθμούς εξαγορών οι ευρωαγορές

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή διόρθωση, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε δεικτοβαρείς μετοχές και τη φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων από  Alstom και Telekom Austria.

ΧΑ: Με τις τράπεζες στην άμυνα η πτωτική ορμή αφορά κεντρικούς «στυλοβάτες» της αγοράς ΟΤΕ ΟΠΑΠ ΔΕΗ

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Οι θεσμικοί στο ΧΑ σήμερα κινήθηκαν με εντολές για αγορές και κατόπιν για ρευστοποίηση θέσεων ακριβώς όπως προέβλεψαν οι traders των παραγώγων χθες και η πορεία των βασικών δεικτών είναι καθοδική με σταθερή κλίση μικρότερη της χθεσινής.  Μετά  τις πρώτες τρεις ώρες που έφεραν τους βασικούς δείκτες σε επίπεδα τιμών γύρω από το κλείσιμο της Τετάρτης, οι δείκτες οδηγήθηκαν χαμηλότερα αφού πάλι η πλειονότητα των κλάδων δέχθηκε τεράστιες πιέσεις που ανάγκασαν τους δείκτες σε αρνητική μεταβολή. Κατόπιν, η διαπραγμάτευση έφερε τον 25άρη λίγο πάνω από τις 391 μονάδες. Οι μετοχές του 25άρη που οδηγούν την πτώση είναι σήμερα πολλές αλλά υπάρχουν στη μέση των συναλλαγών ανοδικές μετοχές στον 25άρη και είναι οι ΕΤΕ ΕΥΠΡΟ ΦΦΓΚΡΠ ΜΙΓ ΟΛΠ και ΠΕΙΡ. 

Παράγωγα: Η διατήρηση στην πτωτική ορμή ανέβασε το τζίρο από την επιβεβαίωση των πτωτικών προσδοκιών

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Η σημερινή δυναμική στο ΧΑ είναι πτωτική στο τέλος του πρώτου μέρους και το υψηλό ημέρας για τον δείκτη των παραγώγων δεν ξεπέρασε  τις 399 μονάδες. Μετά τις 14:30 η τάση δεν είναι υπέρ αναζήτησης νεότερων χαμηλών, αλλά μοιάζει με πλάγια κίνηση σε μια ζώνη εύρους 1 μονάδας με χαμηλό τις 391,5 και υψηλό στις 392,5 μονάδες. Αυτό έχει ανεβάσει τους όγκους στα ΣΜΕ.

Bloomberg: Επαφές Σαμαρά με JPMorgan πριν την έξοδο στις αγορές

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχούς έκδοσης των 5ετών ελληνικών ομολόγων στις 10 Απριλίου τέθηκε στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με επενδυτές στα κεντρικά γραφεία της JPMorgan Chase & Co. στο Μανχάταν. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.  

ΔΕΗ: Προσφορά ομολογιών 500 εκατ. ευρώ

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Στην προσφορά ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ, με συνδυασμό ομολογιών λήξεως το 2017 και ομολογιών λήξεως το 2019, θα προχωρήσει η Public Power Corporation Finance plc, θυγατρική της ΔΕΗ.

Apple και Facebook ανεβάζουν τα αμερικανικά παράγωγα

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Με κέρδη κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Apple και της Facebook.

Alpha Bank: Άκαρπη η πρώτη συνάντηση εργαζομένων - διοίκησης

πριν από 33 λεπτά 41 δευτερόλεπτα
Σημαντική απόσταση θέσεων που χωρίζει τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή πρώτη συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank και της διοίκησης, η οποία απέβη άκαρπη.

Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζεται η δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Αποφάσεις σχετικά με πιθανό διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης.

Χρ. Σταϊκούρας: Δημοσιονομική πειθαρχία και ανεργία οι προτεραιότητες της Προεδρίας

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας συνιστούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στην άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε., στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την αγορά να αποτιμά τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενη παρέμβαση σε περίπτωση που η ισοτιμία ανέλθει σε επίπεδα που μπορεί να πλήξουν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς θεωρούν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει περάσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild, η οποία έδειξε πως η Ελλάδα παραμένει αιτία ανησυχίας.

Ντράγκι: Τα τρία σενάρια που θα προκαλέσουν την παρέμβαση της ΕΚΤ

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Τα τρία σενάρια τα οποία θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ανάληψη δράσης και στην εφαρμογή ενός προγράμματος αγοράς τίτλων περιέγραψε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στο Άμστερνταμ.

Bloomberg: Επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς η Αθήνα

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Για επιστροφή της Αθήνας σε κανονικούς ρυθμούς και βελτίωση της εικόνας της κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg.

Profile: Παρουσίαση νέων συνεργασιών και προϊόντων στο συνέδριο «JSB-Unicore»

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Χορηγός στο 16ο συνέδριο τραπεζικών λύσεων «JSB» (La Journée Solutions Bancaires), που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2014, στη Γενεύη, θα είναι η Profile.

Νέα καταστήματα H&M σε Βόλο και Γλυφάδα

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων της, στον Βόλο και τη Γλυφάδα, από τις αρχές του φθινοπώρου 2014 ανακοίνωσε η αλυσίδα Hennes & Mauritz (H&M).

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Μικρή επιδείνωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Απρίλιο, με τους επιχειρηματίες της βιομηχανίας να εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με τη δραστηριότητά τους στους επόμενους μήνες.

Σχέδια 80 ιδιωτικοποιήσεων στην Κίνα

πριν από 2 ώρες 48 λεπτά
Η Κίνα θα επιτρέψει τις ιδιωτικές επενδύσεις σε μια σειρά προγραμμάτων στην ενέργεια, την πληροφορική και τις υποδομές, στο πλαίσιο των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων που έχουν ως στόχο την αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, όπως δήλωσε χθες ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: