Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 6 λεπτά 15 δευτερόλεπτα

Προϋπολογισμός: Πρόσθετα βάρη 1,8 δισ. ευρώ το 2018

πριν από 0 δευτ
Πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ φέρνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2018, που ήδη καταρτίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς το προσχέδιό του θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Επανεκκίνηση του παγκόσμιου εμπορίου

πριν από 0 δευτ
Το σήμα εκκίνησης για την πολυαναμενόμενη επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Εμπορίου Βορείου Αμερικής (NAFTA) εδόθη χθες και ήρθε να θυμίσει ότι ο χάρτης του παγκόσμιου εμπορίου ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά. Ανατροπές αναμένονται τα προσεχή χρόνια, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ, πιστός στο δόγμα η «Αμερική πρώτα», αποσύρεται από συμφωνίες και τροποποιεί άλλες, η Κίνα επιδιώκει να καλύψει το αμερικανικό κενό και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τη Βρετανία, η οποία έχει τις δικές της φιλοδοξίες.

Bild: Ο Ντράγκι αδιαφορεί για τους Γερμανούς δικαστές

πριν από 26 λεπτά 18 δευτερόλεπτα
Οι ενστάσεις που διατυπώνει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στο πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, καθώς και η προσφυγή που προετοιμάζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου δεν φαίνεται να συγκινούν τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, σημειώνει η Bild σε άρθρο με τίτλο «Ο Ντράγκι αδιαφορεί για τους Γερμανούς δικαστές».

Η Κίνα έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ

πριν από 1 ώρα 36 λεπτά
Η Κίνα έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, με το αμερικανικό κρατικό χρέος που διακρατεί να αυξάνεται κατά 44 δισ. δολάρια στο 1,15 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Πτωτικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

πριν από 1 ώρα 51 λεπτά
Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ενώ αναμένεται να ανακοπεί το σερί των τριών ανοδικών συνεδριάσεων, καθώς οι τράπεζες υποχώρησαν ύστερα από τον επιφυλακτικό τόνο που αποτυπώθηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και οι μετοχές ενέργειας ασκούσαν πιέσεις στην αγορά.

Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

πριν από 1 ώρα 58 λεπτά
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 841,96 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ.

Market Beat: Σε δοκιμασία η τάση λόγω προσέγγισης των υψηλών έτους 

πριν από 3 ώρες 25 λεπτά
Η υπεροχή των ξένων θεσμικών στην κατοχή μέρους από τη συνολική κεφαλαιοποίηση και η κυριαρχία τους στην ημερήσιες συναλλαγές έχουν επιβάλλει δυναμική melt-up στην αγορά που είναι κατάσταση σχετικά άγνωστη για τους ιδιώτες εγχώριους επενδυτές. Το ξεδίπλωμα ενός melt-up έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με τις τιμές να φουσκώνουν γλυκά και οι κατακτήσεις νεότερων τοπικών υψηλών, να μην επιφέρουν «διορθώσεις» με την έννοια του όρου (πτώση της τάξης του -10%) αλλά, υποχωρήσεις το πολύ ως το -5%, με ταχεία επιστροφή της ανόδου που εμφανίζει χαρακτηριστικά αυτό-τροφοδοσίας.  

Ανοδικά το πετρέλαιο

πριν από 3 ώρες 27 λεπτά
Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μείωση των αποθεμάτων αργού να προσφέρει στήριξη στην αγορά.

Κλείσιμο με πτώση στο Τόκιο

πριν από 3 ώρες 31 λεπτά
Με μικρή πτώση ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου, εν μέσω των πολιτικών ανησυχιών στις ΗΠΑ και της επιφυλακτικότητας που αποτυπώθηκε στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρία της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Τα οφέλη της Attica Group από το deal εξαγοράς της HSW

πριν από 3 ώρες 54 λεπτά
Νέα δεδομένα διαμορφώνει για το ακτοπλοϊκό τοπίο στη χώρα μας, αλλά και την επιβατηγό ναυτιλία της Μεσογείου, η απόφαση της Attica Group να αποκτήσει με τις «ευλογίες» του βασικού της μετόχου, της MIG, το 50,3% των μετοχών της Hellenic Seaways. Πρόκειται για μία ιστορική εξέλιξη που αλλάζει ισορροπίες στον κλάδο και υπηρετεί πολλαπλούς στόχους, ενώ τίθεται εκ των πραγμάτων και στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Φορολογικός «καύσωνας» 7,25 δισ. ευρώ

πριν από 3 ώρες 56 λεπτά
Τεράστιο βάρος αποτελεί για τους φορολογούμενους το ποσό που καλούνται να πληρώσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας, αφού ανέρχεται σε 7,25 δισ. ευρώ. Ήδη περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι πρόσθετο φόρο εισοδήματος ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Σε συνομιλίες με τρεις εταιρείες η Air Berlin

πριν από 4 ώρες 4 λεπτά
Ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά του στοιχεία, δήλωσε ο Τόμας Βίνκελμαν, διευθύνων σύμβουλός του, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δώσει συγκεκριμένα ονόματα.

Τα θετικά μηνύματα της εβδομάδας και του μήνα ανεβάζουν τη γοητεία του Χ.Α.

πριν από 4 ώρες 30 λεπτά
Η υπεροχή των ξένων θεσμικών στην κατοχή μέρους από τη συνολική κεφαλαιοποίηση και η κυριαρχία τους στην ημερήσιες συναλλαγές έχουν επιβάλλει δυναμική melt-up στην αγορά που είναι κατάσταση σχετικά άγνωστη για τους ιδιώτες εγχώριους επενδυτές.

Ψίθυροι: Μητρώο Εισηγητών για κάλυψη χρηματιστηριακών σεμιναρίων

πριν από 4 ώρες 31 λεπτά
- Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης αναφορικά με θέματα Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση Μητρώου Εισηγητών για την κάλυψη των επιμορφωτικών σεμιναρίων και των σεμιναρίων για την προετοιμασία των διαδικασιών πιστοποίησης που υλοποιεί ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο μητρώο εισηγητών καλούνται να υποβάλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα, καθώς και να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης.  

Παράγωγα: Το μέγεθος της ανόδου συνέβαλε στη μείωση των θετικών προσδοκιών

πριν από 4 ώρες 32 λεπτά
Στη σύνοδο της Τετάρτης 16/8, οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, από το άνοιγμα ως το πέρας ανοδική πορεία σταθερής κλίσης. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα +0,38%. Το ελάχιστο μέρας εμφανίστηκε στις 10:33 ήταν οι 2188,19 μονάδες, ενώ το μέγιστο στις 2224,44, σημειώθηκε στις 16:56.

Σοφόν... το ασαφές: Βίρα τις άγκυρες και πρόσω ολοταχώς...

πριν από 4 ώρες 33 λεπτά
* Δεν μάσησαν τα λόγια τους οι ισχυροί θεσμικοί χθες. «Βίρα τις άγκυρες και πρόσω ολοταχώς» ήταν το σύνθημα, αν κρίνουμε από την πορεία του δείκτη των τραπεζών που ήταν αυτές που κάθισαν στο τιμόνι της ανόδου με συνοδηγούς τη ΔΕΗ και την ΜΠΕΛΑ. Βέβαια ο τζίρος στις δυο πρώτες ώρες ήταν της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και πριν από τις 13:00 με πακέτα αξίας 2,664 εκατ. είχε ξεπεράσει τα 16 εκατ. Καλοκαίρι ξε-καλοκαίρι οι δουλειές, όταν υπάρχει ενδιαφέρον, γίνονται. Οι ιδιώτες πιθανά δεν είχαν συμμετοχή σε αυτή την πανηγυρική επάνοδο της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, αφού οι πυρκαγιές και οι διακοπές τους κρατούν σε απόσταση… ασφαλείας. Αν και δύσκολα κάποιος θα αισθανόταν κίνδυνο, με άνοιγμα που αντιστοιχεί σε κέρδη 0,45%, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας τα κέρδη είχανε γίνει 0,80%. Και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο πέρασαν το 1%. Κάπου εκεί βρίσκονταν και οι μεταβολές των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

πριν από 5 ώρες 21 λεπτά
«Λαβράκια» έβγαλαν, για μια ακόμη φορά, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι διασταυρώσεις, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ν», που πραγματοποιήθηκαν για τον Ιούνιο με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν στις 31 Ιουλίου, είχαν στο «στόχαστρο» 712 επιχειρήσεις.

Δουβλίνο: Αδικαιολόγητη απαίτηση της Κομισιόν να ζητήσει από την Apple 13 δισ.

Τετ, 08/16/2017 - 20:15
Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πάσκαλ Ντόνοχοου την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει αναδρομικά 13 δισ. ευρώ για φόρους από την αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple προσθέτοντας ότι δεν είναι δουλειά του Δουβλίνου αυτό.

Νέο επεισόδιο στον εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη

Τετ, 08/16/2017 - 19:45
Νέο επεισόδιο στον εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο δικηγόρος των Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη καθώς και της μητέρας τους Πόπης, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος με δήλωση του απαντά σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

SZ: Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβητεί το QE της ΕΚΤ

Τετ, 08/16/2017 - 19:08
Με τίτλο «Η Καρλσρούη αμφισβητεί τη βοήθεια της ΕΚΤ» και υπότιτλο «Συνταγματικό Δικαστήριο: το πρόγραμμα δανεισμού της ΕΚΤ πήγε μακριά» η Suddeutsche Zeitung αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι το ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η απόφαση της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων έναντι δανεισμού είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: