Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα

Θ. Φέσσας: Κίνδυνος ισχυρής οπισθοδρόμησης στα δημόσια έσοδα

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Για τον κίνδυνο «ισχυρής οπισθοδρόμησης» στα δημόσια έσοδα προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, εκτιμώντας ότι η αυξημένη φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα εκδιώξουν από τη χώρα ανθρώπινο δυναμικό και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

ΕΚΤ: Στα 557,3 δισ. ευρώ οι αγορές κρατικών ομολόγων

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Στο ποσό των 557,328 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ύψος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Πτώση άνω του 1,5% στη Wall Street

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Σημαντικές απώλειες άνω του 1,50% εμφανίζουν στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, δεχόμενοι πίεση τόσο από την τιμή του πετρελαίου όσο και από τη «βουτιά» των ευρωαγορών.

Ρέγκλινγκ: Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης χρέους

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
«Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγ, την πολιτική της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Νέα πρόταση Κατρούγκαλου: Έως 50% κάτω οι εισφορές

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Μεταβατική περίοδο τριών ετών και μειώσεις έως και 50% στις εισφορές των νέων επαγγελματιών, προβλέπει η νέα πρόταση του υπουργείου Εργασίας.

Ελληνοαλβανικός επιχειρηματικός οδηγός σε ηλεκτρονική έκδοση

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Ιδιαίτερη απήχηση είχε η παρουσίαση της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης του Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού «HELLENIC – ALBANIAN BUSINESS Relations INDEX 2015 - 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού Τιράνων.

Κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Φεβρουαρίου «βλέπει» ο Ευκλ. Τσακαλώτος

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός του Φεβρουαρίου αναμένει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Στο 7,3% η ανάπτυξη της Ινδίας

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Με ρυθμό της τάξης του 7,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της Ινδίας κατά το δ΄ τρίμηνο του 2015, επιβεβαιώνοντας τις ανοδικές προοπτικές τις τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Παρουσίαση τεσσάρων νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

πριν από 1 ώρα 25 δευτερόλεπτα
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των τεσσάρων νέων δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 -2020 θα παραχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Στον κατήφορο παρέμεινε το «επιχειρείν» και το 2015

πριν από 1 ώρα 26 δευτερόλεπτα
Ετος συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δεξαμενής της χώρας αποδείχτηκε και το 2015, καθώς τα συνολικά στοιχεία από τα εννέα Επιμελητήρια της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν ότι η κατηφορική πορεία του «επιχειρείν» που ξεκίνησε το 2011 δύσκολα αντιστρέφεται.

Τα 17 SOS των φετινών δηλώσεων

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, η εφαρμογή του συστήματος ΤΑΧΙSnet, μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

ΣΕΒ: Εύθραυστη η οικονομική σταθεροποίηση

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Σε κίνδυνο τίθεται η οικονομική σταθερότητα των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), οι καθυστερήσεις στην πρώτη αξιολόγηση εγείρουν μείζονα προβλήματα.

Χ.Α.: Με κλιμακούμενη πτώση, η ελληνική αγορά αναζητά πυθμένα

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Οι θεσμικοί του Χρηματιστηρίου δεν θέλησαν σήμερα να κινηθούν αμυντικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη «συμπαράσταση» από τη διεθνή τάση πιέζουν σταθερά ΟΛΑ τα blue chips. Αλλά, ήδη από το πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης, έχουν ορίσει ως κεντρική ιδέα των συναλλαγών σήμερα την αναζήτηση για νέες κατώτερες τιμές των τελευταίων 44 μηνών πιο κάτω από τα ελάχιστα της περασμένης συνεδρίας.

Σε ιστορικό χαμηλό το Χ.Α.

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «έσπασε» και το φράγμα των 470 μονάδων.

Ενεργειακό συνέδριο από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Νέας Υόρκης

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Μια ξεχωριστής σημασίας ημερίδα για θέματα ενέργειας και στρατηγικής και τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, υπό την αιγίδα του Center for International Research in the Humanities and Social Sciences (CIRHUS) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στις Διεθνείς Σπουδές και στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΟΟΣΑ: Σταθερές οι προοπτικές της Ευρωζώνης

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Επιβράδυνση σε Ιαπωνία και ΗΠΑ προμηνύουν οι οικονομικοί δείκτες του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τους οποίους, οι προοπτικές της ευρωπαϊκής ανάπτυξης θα παραμένουν σταθερές.

Σε χαμηλό 15 μηνών οι ευρωαγορές

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Ισχυρές απώλειες άνω του 2% καταγράφουν μεσούσης της συνεδρίασης τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας διατηρούν «ζωντανές» τις ελπίδες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, διευρύνοντας το «χάσμα» με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Ανακοινώθηκε το σχέδιο εθελουσίας εξόδου της Τρ. Κύπρου

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
To σχέδιο εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε η διοίκηση της κυπριακής τράπεζας, με εγκύκλιο που εστάλη στους υπαλλήλους.

Bosch Ελλάδας: Αύξηση του κύκλου εργασιών για 2η συνεχή χρονιά

πριν από 3 ώρες 15 λεπτά
Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε για 2η συνεχή χρονιά, στην εγχώρια αγορά, η Bosch Eλλάδας, μέλος του κορυφαίου παγκοσμίως προμηθευτή τεχνολογίας και υπηρεσιών, με παρουσία 103 χρόνια στα μέρη μας.

Εμπορεύματα: Η αδυναμία του δολαρίου δίνει λάμψη στα πολύτιμα μέταλλα

πριν από 5 ώρες 30 λεπτά
Το USD συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή την προηγούμενη εβδομάδα και η αδυναμία που το χαρακτήρισε μετά τα ήπια σχόλια ορισμένων μελών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) στήριξε τα πολύτιμα και τα βιομηχανικά μέταλλα. Η στήριξη αυτή διήρκεσε έως την Παρασκευή, όταν οι αυξανόμενες ενδείξεις των μισθολογικών πιέσεων στη μηνιαία έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ οδήγησε σε κάποιο κλείδωμα κερδών.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: