Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα

Πάνω από 7.000 αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Πάνω από 7.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Νέα φορολογική περιπέτεια της HSBC στην Ελβετία

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Νέες περιπέτειες συνδεόμενες με τους πλούσιους πελάτες της και τις «κακές» σχέσεις τους με την εφορία αντιμετωπίζει η ελβετική θυγατρική της HSBC.

Δεν θέλει η Ρώμη νέες διορθώσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Η Ιταλία δεν αναμένει να υπάρξουν επιπρόσθετα αιτήματα από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προσαρμογές στο σχέδιο προϋπολογισμού της. Την περασμένη εβδομάδα μια πηγή στις Βρυξέλλες δήλωσ πως η Κομισιόν είναι πιθανό να ασκήσει πιέσεις στη Ρώμη προκειμένου η κυβέρνηση να προβεί σε επιπλέον διορθώσεις.

Η Cosco φέρνει και τη SONY στον Πειραιά

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Τον «χάρτη» του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας αλλάζει σταδιακά η Cosco με τη βάση που έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Γνώμη: Επενδυτικές ευκαιρίες

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Δεν προκαλούν οι ειδήσεις την άνοδο στο Χρηματιστήριο, αλλά η άνοδος φέρνει την είδηση;

Fitch: Παραμένει στην κλίμακα «Β» η Ελλάδα

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Την παραμονή της ελληνικής οικονομίας στην κλίμακα «Β» επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook). Στην ανάλυσή του ο Οίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας να καθυστερήσει μέχρι και τις αρχές του 2015.

Ακόμη ένα... ιστορικό ρεκόρ κατέρριψε η Wall Street

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Με κέρδη έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική αβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει το... 45ο ιστορικό του ρεκόρ από την αρχή του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από την αιφνίδια απόφαση της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια της, ώστε να στηρίξει την οικονομία.

Με κέρδη έκλεισαν χρυσός και πετρέλαιο

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Ανοδικά κινήθηκαν χρυσός και πετρέλαιο σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τη μείωση του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, κίνηση η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Αλλαγές για την οικονομική αυτοτέλεια των επιμελητηρίων παρουσίασε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας των επιμελητηρίων, αλλά και την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρουν, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Μείωση φόρων μεταξύ των προτάσεων της οργάνωσης εργοδοτών για το πακέτο Γιούνκερ

πριν από 5 λεπτά 52 δευτερόλεπτα
Μείωση του υψηλού ενεργειακού κόστους, των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων καθώς και του μη μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις είναι οι προτάσεις της ευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών Businesseurope σχετικά με την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ των 300 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΙΚ: Δεν ζητήσαμε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης

πριν από 6 ώρες 50 λεπτά
Δεν ζητήθηκε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. 

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στο Δημόσιο

πριν από 6 ώρες 50 λεπτά
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για τις αλλαγές στο Δημόσιο και ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα του εναίου μισθολογίου, συζητούνται σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, είναι πιθανό να μη γίνει απόψε νέα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ράλι διά χειρός Ντράγκι στις ευρωαγορές

Σάβ, 11/22/2014 - 21:15
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη, για περαιτέρω στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράγωγα: Άνοδος σφράγισε την θριαμβευτική για τον 25άρη εκπνοή των σειρών Νοεμβρίου

Σάβ, 11/22/2014 - 05:30
Οι επενδυτές στα παράγωγα δεν επιβεβαιώθηκαν και σήμερα για την επιλογή της μέτριας απαισιοδοξίας στις προσδοκίες τους την Πέμπτη, που έδωσαν στον 25άρη προ-πορεία απέναντι στο ΣΜΕ 2,5 μονάδων για τη σειρά Δεκεμβρίου. 

Ξεκίνησαν σήμερα οι αγορές ABS από την ΕΚΤ

Σάβ, 11/22/2014 - 05:30
Ξεκίνησε και επισήμως σήμερα το πρόγραμμα αγοράς τίτλων εγγυημένων από στοιχεία ενεργητικού (ABS) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υλοποιώντας μέρος του σχεδίου που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εντυπωσιακό το εβδομαδιαίο φίνις του Χ.Α.

Παρ, 11/21/2014 - 22:45
Εντυπωσιακά έκλεισε μια από τις καλύτερες εβδομάδες του τελευταίου εξαμήνου το Χρηματιστήριο Αθηνών, διευρύνοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο +11,71%.

Μεγάλα κέρδη στο Χ.Α. γιατί έγιναν με πολύ θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

Παρ, 11/21/2014 - 22:45
Με τον μεγαλύτερο έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων της εβδομάδας εκπνοής τζίρο καθώς ξεπέρασε τα 112 εκατ. ευρώ και κύριο χαρακτηριστικό το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα ανώτερα ημέρας, ολοκληρώθηκε η τέταρτη στη σειρά ανοδική συνεδρίαση της εβδομάδας. Μόνο που σήμερα οι τιμές κινήθηκαν σταθερά ανοδικά.  

Δυναμικά ξεκίνησε η Wall Street

Παρ, 11/21/2014 - 22:45
Ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο και από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, λαμβάνουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, ξεκινώντας τις συναλλαγές με ισχυρά κέρδη.

Επιβεβαιώνει πρόταση από Σπ. Θεοδωρόπουλο η Νίκας

Παρ, 11/21/2014 - 20:30
Την κατάθεση πρότασης από τον ισχυρό άντρα της Chipita Σπύρο Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες που αποτελούν τους πιστωτές της Νίκας ανακοίνωσε η αλλαντοβιομηχανία, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ν».

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητεί η Μέρκελ από τις χώρες της Ευρωζώνης

Παρ, 11/21/2014 - 20:30
Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τονωθεί η βραδεία οικονομική ανάπτυξη.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: