Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 34 λεπτά

Ξεκίνησε ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός που προκήρυξε η ΕΤΑΔ

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Ξεκίνησε ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός με ανοικτή διαδικασία που προκήρυξε η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Ελέγχου 3.000 Ακινήτων και Τεχνικής και Νομικής Ωρίμανσης προς Αξιοποίηση 1.000 Ακινήτων», με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τις Κυπριακές Αερογραμμές

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά στην πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους κατέθεσε σήμερα η Aegean Airlines.

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, τηρώντας στάση αναμονής. Συνεχίζουν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας στηρίγματα από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το β' 3μηνο 2014. Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τις κυρώσεις που η Ευρώπη σχεδιάζει για τη Ρωσία.

ΟΛΠ: Νέος μέλος στο δ.σ. ο Αθανάσιος Λιάγκος

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Ο Αθανάσιος Λιάγκος αναλαμβάνει καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ μετά την παραίτηση της Ελισάβετ Αργυροπούλου.

Παράγωγα: Με μειωμένες συναλλαγές άνοδος στην αισιοδοξία των traders

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Οι traders στα παράγωγα παρακολούθησαν με δυο κλικ αισιοδοξίας ψηλότερα από τη Τρίτη τις μάχες στο ταμπλό του ΧΑ.

Ισπανία: Εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1,3% το 2014

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας η Τράπεζα της Ισπανίας  τοποθετώντας τη στο 1,3% φέτος και 2% το 2015 από 1,2% και 1,7% αντίστοιχα που ήταν η τελευταία εκτίμησή της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Άλλο ένα μικρό... ανοδικό βήμα για το Χ.Α.

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Ανοδικά, αλλά στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο των μικρών βημάτων για την επανάκτιση των κεκτημένων που απειλήθηκαν με την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΕΗ: Κατ’ αρχήν έγκριση επένδυσης 180 εκατ. στη Ροδόπη

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Την κατ’ αρχήν έγκρισή του προκειμένου να πραγματοποιηθεί επένδυση 180 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη, η οποία αφορά αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 150 MW και συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Καύσιμα, «κόκκινα» δάνεια, offshore στη συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη – Γ. Σούρλα

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Το ζήτημα της αντιμετώπισης της νοθείας των καυσίμων, η φοροδιαφυγή μέσω των offshore εταιρειών, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες στο υπουργείο Οικονομικών.

ΣΕΒΕ: Υποχώρηση των ελληνικών εξαγωγών σε παραδοσιακές και νέες αγορές

πριν από 1 ώρα 34 λεπτά
Υποχώρηση των ελληνικών εξαγωγών τόσο στις παραδοσιακές αγορές όπως των κρατών - μελών της Ε.Ε. όσο και σε νέες όπως της Ρωσίας, της Κίνας και των Αραβικών Εμιράτων καταγράφει ανάλυση που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ), δρ Κυριάκος Λουφάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος δρ Τάσος Αλεξανδρίδης.

ΕΦΕΤ: Απόσυρση εμφιαλωμένου νερού

πριν από 3 ώρες 49 λεπτά
Άμεση απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» από την ελληνική αγορά απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, έπειτα από δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων, ανιχνεύτηκε αποικία εντεροκόκκων.

Νευρικό ξεκίνημα στη Wall Street

πριν από 3 ώρες 49 λεπτά
Έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων επικρατεί κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, με την αγορά να επηρεάζεται από τη συνεχή ροή θετικών ή αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Task Force: 5η η Ελλάδα στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία

πριν από 3 ώρες 49 λεπτά
Στην 5η θέση μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε. στην απορρόφηση κονδυνλίων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής βρίσκεται η χώρα σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Δράσης που δημοσιεύεται σήμερα και αφορά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2014. Στην έκθεση υπάρχει η παραδοχή ότι η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ειδικά στους νέους, ενώ αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει και αυτά που προωθούνται σε τομείς της ελληνικής οικονομίας με την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης.

Δημιουργία μηχανισμού χρηματοδότησης εξαγωγικών επιχειρήσεων προτείνουν ΣΕΒΕ-ΕΤΕ

πριν από 3 ώρες 49 λεπτά
Κοινή πρόταση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός χρηματοδότησης εξαγωγικών επιχειρήσεων κατέθεσαν τον Ιούνιο στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ).

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απαγορευτικό το κόστος των οργανωμένων παραλιών της Αττικής

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Απαγορευτκό είναι το κόστος των οργανωμένων παραλιών στην Αττική για πολλές οικογένειες όπως εκτιμά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με βάση έρευνα που πραγματοποίησε.

Έως τα τέλη του έτους το νέο πλαίσιο αδειοδότησης επιχειρήσεων

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ψηφιστεί το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Γεώργιος Στεργίου.

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Συνεχίζουν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας στηρίγματα από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το β' 3μηνο 2014.

Goldman Sachs: Χρειάζεται τρίτο πακέτο η Ελλάδα;

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα χρειάζεται τελικά ένα τρίτο πακέτο στήριξης επιχειρεί να απαντήσει η Goldman Sachs, η οποία στη σημερινή της ανάλυση επισημαίνει ότι το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι στην διάθεση της να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αποφεύγοντας την αβεβαιότητα των πρόωρων εκλογών.

ΕΛΣΤΑΤ: Άνω των 3,7 εκατ. οι πολίτες στα όρια της φτώχειας το 2013

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Στην τέταρτη θέση μεταξύ των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στα όρια της φτώχειας βρέθηκε η Ελλάδα το 2013,  σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Παράγωγα: Επιστροφή στην ηρεμία της επιβεβαίωσης των προσδοκιών των traders

πριν από 5 ώρες 49 λεπτά
Η σημερινή δυναμική στο ΧΑ είναι διαφορετική από της προηγούμενης συνεδρίας, προς το καλύτερο, ως προς την πορεία των τιμών.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: