Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 8 λεπτά 9 δευτερόλεπτα

Χρ. Σταϊκούρας: Ανάγκη για εθνική συνοχή και υπευθυνότητα

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Την ανάγκη να προσεγγιστούν τα βασικά πολιτικά ζητήματα της χώρας με σύνεση, ρεαλισμό, πνεύμα ενότητας και εθνική συνοχή, μακριά από επικίνδυνους ακροβατισμούς η αδιέξοδους τυχοδιωκτισμούς, υπογράμμισε  ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του στη Λάρισα.

Τριήμερο ανοδικό σερί για τη Wall Street

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Με κέρδη έκλεισαν μια ισχυρή ανοδικά εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κεντρικής Τράπεζα της χώρας (Fed) ότι επιθυμούν να συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία μέσω της διατήρησης του επιτοκίου στα ιστορικά του χαμηλά για αρκετό ακόμη διάστημα.   

Εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Εγκρίθηκε η δίμηνη τεχνική παράταση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα ζήτησε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.  

Άλμα 4,4% για το αργό - Σταθεροποιητικά ο χρυσός

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Ισχυρό ήταν το σημερινό rebound του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση από τα σχόλια του υπουργού ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος χαρακτήρισε προσωρινή την πτώση του «μαύρου χρυσού». 

Κύπρος: Άκαρπες οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο κοίτασμα «Ονασαγόρας»

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Στην ανακοίνωση ότι δεν είναι εκμεταλλεύσιμα τα αποθέματα υδρογονανθράκων στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» προέβη το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.

Επιστροφή κονδυλίων από την Ελλάδα και άλλες δύο χώρες απαιτεί η Κομισιόν

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Την επιστροφή 102 εκατ. ευρώ κυρίως από την Ελλάδα, καθώς επίσης από την Ιρλανδία και τη Σλοβενία απαιτούν οι Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών.

Γ. Ζανιάς: Απαιτείται άρση της αβεβαιότητας

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Άρση της αβεβαιότητας προκειμένου οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς. Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος της Εθνικής ανέφερε ότι «η θεσμική θωράκιση των τραπεζών για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο περιβάλλον χωρίς έντονες συνθήκες αβεβαιότητας».

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποκομίζουν μέρος των κερδών τους μετά το εντυπωσιακό τετραήμερο ανοδικό τους ράλι. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο κλάδος της υγείας, ο οποίος μετατράπηκε σε «βαρίδι» έναντι της ανόδου του κλάδου των εμπορευμάτων.

Παράγωγα: Η συνήθης ηρεμία στο τέλος της εβδομάδας εκπνοής με απαισιόδοξες προσδοκίες

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Οι επενδυτές στα παράγωγα δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να προβλέψουν αύξηση των πιέσεων στο Χ.Α. 

Χ.Α.: Καθοδικό τέλος εβδομάδας χωρίς εξάτμιση των κερδών της

πριν από 8 λεπτά 10 δευτερόλεπτα
Η σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Δεκεμβρίου σφραγίστηκε από την απόφαση των θεσμικών να πάρουν πίσω τα κέρδη της Τετάρτης και της Πέμπτης από τις εταιρείες Εμπορίου και αυτές στα Προσωπικά Οικιακά Είδη. 

Διόρθωσε σήμερα το Χ.Α.

πριν από 6 ώρες 53 λεπτά
Με απώλειες έκλεισε τελικά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, περιορίζοντας στο 4,60% τα κέρδη της εβδομάδας, η οποία αποτέλεσε περισσότερο το εξισορροποιητικό διάστημα μετά τη βίαιη πτώση της προηγούμενης. 

Σταθεροποιητικά η Wall Street

πριν από 9 ώρες 8 λεπτά
Κατεύθυνση αναζητούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων ημερών, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τη διαφαινόμενη διάθεση των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας.

Ανακοινώθηκε η παράταση για το Ε9

πριν από 9 ώρες 8 λεπτά
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΤΕ: Το i-bank «μπαίνει» στη μικρή λιανική

πριν από 9 ώρες 8 λεπτά
Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών στις επιχειρήσεις μικρής λιανικής διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

Γαλλία: Πρόστιμα 951 εκατ. ευρώ σε εταιρείες καταναλωτικών αγαθών

πριν από 9 ώρες 8 λεπτά
Πρόστιμα συνολικού ύψους 951 εκατ. ευρώ επέβαλε η γαλλική αρχή ανταγωνισμού σε μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, κρίνοντάς τες ένοχες για σύσταση καρτέλ και παράνομη εναρμόνιση τιμών την περίοδο 2003 έως 2006.

ΟΤΕ: Επαναγορές ομολόγων 50,39 εκατ. ευρώ από ΟΤΕ plc

πριν από 11 ώρες 8 λεπτά
Σε επαναγορές ομολόγων, συνολικού ονομαστικού ποσού 50.395.000 ευρώ, από τα ομόλογα λήξεως 12 Φεβρουαρίου 2015 με κουπόνι 7,25% (ISIN: XS0346402463) προέβη η ΟΤΕ plc, θυγατρική της ΟΤΕ Α.Ε.

Κύπρος: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015 «βλέπει» η EY

πριν από 13 ώρες 23 λεπτά
Επιστροφή της Κύπρου στην ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά προβλέπει στις χειμερινές του προβλέψεις ο διεθνής ελεγκτικός οίκος EY, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,3%.

ΔΕΗ: Έκπτωση έως 54% προσφέρει το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

πριν από 13 ώρες 23 λεπτά
Περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, που εξασφαλίζει έως και 54% χαμηλότερες χρεώσεις του ηλεκτρικού για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, όπως τονίζει η ΔΕΗ.

Aναστέλλεται για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

πριν από 13 ώρες 23 λεπτά
Αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων μέχρι και το τέλος του 2016. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα σταλεί άμεσα στη Βουλή.

Πιέσεις στις ευρωαγορές από τον κλάδο υγείας

πριν από 13 ώρες 23 λεπτά
Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αυτήν την ώρα, με τον κλάδο της υγείας να μετατρέπεται σε «βαρίδι» έναντι της ανόδου του κλάδου των εμπορευμάτων.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: