Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές - Ναυτεμπορική

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου naftemporiki.gr
Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 11 λεπτά

Tην απόφαση της ΕΚΤ αποτιμά η Wall Street

πριν από 1 ώρα 19 λεπτά
Σταθεροποιητικά εκκινούν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

ΗΠΑ: Πτώση 10.000 στις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

πριν από 1 ώρα 36 λεπτά
Πτώση εμφάνισε ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς στο διάστημα 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 10.000, σε 258.000.

ΣΦΕΕ: Έντονη αντίθεση στις επικείμενες αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική

πριν από 2 ώρες 7 λεπτά
Την έντονη αντίθεσή του στις επικείμενες αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική που προωθεί το υπουργείο Υγείας εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) καθώς όπως επισημαίνει είναι επικίνδυνα για τους ασθενείς, αλλά και τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Έκκληση Ντράγκι για μεταρρυθμίσεις

πριν από 2 ώρες 22 λεπτά
Σημαντική επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αξίωσε από τις εθνικές κυβερνήσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, στον απόηχο της απόφασης για την επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Mείωση του ELA κατά 200 εκατ. ευρώ

πριν από 2 ώρες 32 λεπτά
Στην περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου του μηχανισμού Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Θετικό σήμα από τον Ντράγκι έλαβαν οι ευρωαγορές

πριν από 2 ώρες 49 λεπτά
Ανοδικά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Χ.Α.: Επιχειρείται αφομοίωση της υπέρβασης σκληρής οροφής (634 μονάδες) με καλό τζίρο

πριν από 2 ώρες 51 λεπτά
Στην προτελευταία σύνοδο της εβδομάδας το μέγεθος των κερδών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν καθόρισε το μέγεθος της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου σήμερα στο Χ.Α.

ΥΠΟΙΚ: Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση

πριν από 2 ώρες 55 λεπτά
Αισιόδοξος για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, αλλά και για λύση στο ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 το QE της ΕΚΤ

πριν από 3 ώρες 9 λεπτά
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 επεκτείνεται το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Στο Λονδίνο επεκτείνεται η Coffee Island

πριν από 3 ώρες 11 λεπτά
Στη βρετανική αγορά εισέρχεται η ελληνική εταιρεία «Coffee Island», η οποία ανακοίνωσε τη λειτουργία του πρώτου της καφεκοπτείου στο Λονδίνο.

Δ. Παπαδημητρίου: Η αύξηση της φορολογίας δεν πλήττει την ανταγωνιστικότητα

πριν από 3 ώρες 42 λεπτά
Την εκτίμηση πως η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας δεν καθιστά την Ελλάδα λιγότερο ανταγωνιστική έναντι χωρών αντίστοιχου ρυθμού ανάπτυξης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το βήμα εκδήλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Επιθετική παρέμβαση Αχτσιόγλου στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.

πριν από 3 ώρες 58 λεπτά
Ανέβηκαν οι τόνοι στο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε., όταν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απευθυνόμενη προσωπικά στην Ευρωπαία επίτροπο απασχόλησης, Βελγίδα Μαριάν Τίσεν, της ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη «χάρτα θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων της Ευρώπης», η οποία διασφαλίζει το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Και η Ελλάδα στο στόχαστρο της Κομισιόν για το σκάνδαλο της VW

πριν από 4 ώρες 21 δευτερόλεπτα
Τις νομικές διαδικασίες εναντίον επτά χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, ξεκίνησε η Κομισιόν, στο πλαίσιο του σκανδάλου παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της Volkswagen.

Βερολίνο: Το 2017 η απόφαση του ΔΝΤ

πριν από 4 ώρες 5 λεπτά
Το Βερολίνο συνεχίζει να προσβλέπει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, κληθείσα να σχολιάσει τα γερμανικά δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει αναταραχή στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών, επειδή εκκρεμεί η σχετική απόφαση από την πλευρά του Ταμείου. Παραδέχθηκε ότι η διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο και πρόσθεσε ότι «υπό αυτή την έννοια η σχετική απόφαση μετατίθεται για την επομένη χρονιά».

Ρωσία: Πώληση του 19,5% της Rosneft έναντι 10,5 δισ. ευρώ

πριν από 4 ώρες 19 λεπτά
Την πώληση του 19,5% των μετοχών της PAO Rosneft στις Glencore και Qatar Investment Authority (QIA) ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση, βάζοντας στα δημόσια ταμεία το ποσό των 10,5 δισ. ευρώ.

Ενισχύονται οι αναπτυξιακές προοπτικές στις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ

πριν από 4 ώρες 34 λεπτά
Ανοδικό παραμένει το momentum στις χώρες - μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς οι αναπτυξιακές προοπτικές στις προηγμένες οικονομίες παρουσιάζουν περαιτέρω βελτίωση.

Πώς υπολογίζονται οι εισφορές των υγειονομικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ

πριν από 4 ώρες 43 λεπτά
Αμετάβλητες παραμένουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 η σταθερή μηνιαία εισφορά, το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς, καθώς και οι ασφαλιστικές κατηγορίες ή αποδοχές, βάση των οποίων υπολογίζεται η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ.

Aύξηση 18,4% στον αριθμό των νέων αυτοκινήτων

πριν από 4 ώρες 46 λεπτά
Αύξηση κατά 18,4% εμφάνισε τον Νοέμβριο ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το ευρώ

πριν από 4 ώρες 59 λεπτά
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων ενισχύεται το ευρώ, εν όψει της σημερινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Aυξημένος κατά 6,3% ο τζίρος στον κλάδο της ενημέρωσης - επικοινωνίας

πριν από 5 ώρες 13 λεπτά
Αύξηση παρουσίασε στο γ’ τρίμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ηλίας Παργινός και Συνεργάτες

Διεύθυνση:
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο: 2671024250 - 2671025360, Fax: 2671029043;

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 14:30 & 19:00 - 22:00
Σάββατο 8:30 - 14:30

Σύστημα Υποστήριξης Πελατών

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Σύστημα Υποστήριξης Πελατών κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: